Stai 20 de ani în şcoală, de la grădiniţă şi până reuşeşti să termini o facultate. Îţi găseşti un loc de muncă mediocru, subplătit pentru ce ştii să faci, care nu îţi place extraordinar de mult şi la care stai mai tot timpul cu sabia deasupra capului, pentru că şefii sunt rude cu mulţi angajaţi şi pentru că pilele şi pupatul în fund sunt singurele atribute pe care trebuie să le ai pentru a promova. Singura ta plăcere este berea din faţa televizorului, seara, după program. Bere care vine cu uitatul la ştiri, să mai afli cine a mai angajat o verişoară în funcţie publică şi ce deputat a mai luat mită pentru favorizarea unor lucrări cu bani proveniţi şi din impozitele care ţi se opresc ţie.

Şi apoi dai cu ochii de ea. O cheamă Alexandra Dogaru, a absolvit Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi îi reprezintă interesele lui Adrian Severin, fost politician condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Cu zâmbetul pe buze, domnişoara Dogaru a anunţat că reţinerea până la finalul perioadei de patru ani a clientului ei nu ar face niciun bine umanităţii. Ba mai mult, aceasta a vorbit despre comportamentul exemplar al fostului politician.

„A fost o persoană disciplinată. Deși a scris lucrări științifice, dar nu a beneficiat de reducerea fracțiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deținere. Considerăm că prin prelungirea detenției nu s-ar face niciun bine omenirii”, a explicat aceasta la Digi 24.

Analfabetizarea, curs de factură nouă

Printre atributele enumerate de Alexandra Dogaru cu privire la clientul ei, s-a numărat şi îndeplinirea funcţiei de profesor pentru deţinuţii care „nu ştiu limba română şi nu se pot adapta la sistemul din penitenciar”. Pentru că, nu-i aşa, dacă nu ştii să vorbeşti româneşte, e mai grav decât scăpatul săpunului la duş?

Aşadar, potrivit avocatei, Adrian Severin este aşteptat să predea la Universitate. Pe lângă cursurile obişnuite, acesta le poate explica studenţilor de câte pachete de ţigări ar avea nevoie, lunar, pentru a sta liniştiţi în penitenciar, cum stă treaba cu „şcoala vieţii”, dar şi cum să scrii cărţi extrem de rapid, pentru a-ţi scurta pedeapsa.

Oricum, dacă guvernanţii noştri îşi ating scopurile cu legile justiţiei, pentru infracţiuni „minore” precum traficul de influenţă şi luarea de mită nu se va mai ajunge la închisoare. În cel mai rău caz, liderul de partid îi va mustra un pic, public, pe făptaşi, şi va pune totul pe seama unei rătăciri de moment. „Lăsaţi, că şi alţii au făcut mai rău…”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: