Ca orice serie care se respectă, „Labirintul” sau „Maze Runner” a avut un final pe măsură. După dezamăgirile create de „Jocurile Foamei” şi „Piraţii din Caraibe”, am sperat că filmul lui Wes Ball va reuşi să ne ţină fixaţi de scaune toate cele 142 de minute. Şi dorinţele ni s-au împlinit! 

Filmul începe cu scene de acţiune explozivă, ca un preview a ceea ce urmează. Thomas, Newt şi noii săi prieteni încearcă să îl salveze pe Minho din mâinile WCKD (RĂU), furând un vagon din trenul care transporta imunii în „Ultimul oraş”. Reţeta de succes pentru publicul amator de explozii, scene cu împuşcături şi urmăriri palpitante este asigurată, aşadar. De altfel, începutul mi-a adus un pic aminte de Mad Max, o epopee a exploziilor pe ritmuri de rock. Slavă Domnului, în „Maze Runner”nu cântă nimeni la o chitară din care ies flăcări, în timp ce este legat de un camion.

După ce primul film ne-a ţinut în suspans, pentru că voiam să aflăm ce este dincolo de Poiană şi de labirint, iar al doilea ne-a adus faţă în faţă cu WCKD, al treilea film vine şi el cu un atu. Poate fi găsit un leac pentru molima care extirpă omenirea? Sau poate fi găsit un loc în care cei imuni şi cei care încă nu au fost afectaţi de virusul letal să trăiască?

„Ultimul oraş”, ultimul labirint

De data asta, eroii încearcă să pătrundă între zidurile „Ultimului Oraş”, locul în care WCKD îşi are sediul şi în care este ţinut Minho. Un pic ironic faptul că seria se încheie cu intrarea într-un labirint, după ce a început cu încercările repetate de evadare.

Una peste alta, e un film bun, pe care ar trebui să îl vedeţi, mai ales dacă le-aţi văzut şi pe celalalte două. Dacă nu, nu e timpul pierdut.

SINOPSIS

Finalul epic al seriei Maze Runner. Thomas conduce grupul său din Luminiş în ultima şi cea mai periculoasă misiune de până acum. Pentru a-şi salva prietenii, ei trebuie să intre în Ultimul Oraş, un labirint controlat de RĂU care se dovedeşte a fi cel mai periculos dintre toate. Oricine scapă cu viaţă va obţine răspunsuri la întrebările pe care cei din Luminiş le-au pus încă de la început.

Un film în regia lui Wes Ball, cu Thomas Brodie-Sangster, Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Walton Goggins şi Rosa Salazar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: