6 februarie 2018. Secolul XXI. Un grup de fanatici religioşi întrerup proiecţia filmului „120 de bătăi pe minut”, premiat la Cannes în 2017, de la Muzeul Ţăranului Român (căruia îi vom spune, de acum, MŢR). Cu pancarte, icoane, cântece religioase, grupul de credincioşi „adevăraţi” pledează pentru sacralitatea instituţiei şi spun că ţăranul român este creştin-ortodox şi are principii.

Altele, evident, decât a-şi prăşi via, a-şi bea vinul şi a-şi bate nevasta. 

8 februarie 2018. Acelaşi secol XXI. Proiecţia filmului „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de la MŢR, a avut loc cu jandarmi la intrare. Şi cu protestatari afară, îmbrăcaţi în straie populare. Câţiva au reuşit să şi intre şi să întrerupă iar proiecţia. De data asta, cu manele pe telefon! Pentru că se ştie, lui Dumnezeu îi plac manelele, nu doar spaţiile mici.

„Nu avem nimic cu homosexualii. Ei, dacă vor să îşi facă ale lor, şi le pot face în intimitatea lor, nimeni nu stă să îi fugărească, aşa cum fiecare îşi face treburile lui în taina lui. Noi avem o problemă cu ridicarea acestor devieri la rangul de virtute. Adică şi ţăranul român şi-a făcut copiii iubindu-se cu soţia lui, dar nu o să vedeţi acum filme pornografice în Muzeul Ţăranului Român, ca să vadă lumea cum s-au făcut copiii. Aşa nici propagandă homosexuală nu trebuie făcută”, a adăugat Dan Grăjdeanu, iniţiatorul protestului.

De ce, totuşi, nu ne plac homosexualii? De ce spunem că nu vrem să îi vedem pe stradă, că ar fi bine să îşi facă lucrurile în intimitate, în timp ce heterosexualii (unii dintre ei, cel puţin) aproape că fac sex pe stradă? O fi din cauza extravaganţei adoptate de mulţi dintre cei din comunitatea LGBT? E drept că paradele gay sunt şocante pentru pudici şi cei deschişi la minte deopotrivă. La fel de adevărat este şi că unii homosexuali, cei care ţin musai să îşi arate orientarea sexuală deschis, în văzul tuturor, sunt mai efeminaţi decât multe dintre doamne şi domnişoare. Şi, la fel ca alte categorii de oameni, încearcă să le impună altora ideile lor.

Pentru că, de altfel, ăsta pare a fi principalul motiv pentru care nu ne plac homosexualii. Este acelaşi motiv pentru care nu ne plac teroriştii în numele credinţei. Pentru că încearcă să îşi impună viziunea ca adevăr absolut. Lucru pe care, de altfel, îl fac şi protestatarii care au întrerupt cele două proiecţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: