HBO Go, Netflix, Plex, toate aceste platforme îţi oferă o gamă largă de filme şi seriale, contracost. Evident, mai sunt încă multe site-uri care îţi permit să descarci fişiere torrent sau care te lasă să vezi filme şi seriale gratis. Asta după ce te bombardează, la propriu, cu zeci de reclame pe secundă. Însă niciunul dintre aceste site-uri nu îţi pun la dispoziţie, cu costuri sau fără, o bibliotecă nesfârşită de conţinut cinematografic. Voi cât aţi plăti pentru un site care să vă ofere acest lucru?

Haideţi să ne imaginăm. Cineva se trezeşte într-o dimineaţă şi se gândeşte să pună în funcţiune un site care să ofere orice film vă doriţi, în acelaşi timp cu momentul apariţiei lui în cinematograf, la calitate superioară. Ce costuri ar trebui să presupună un astfel de serviciu? Sau, şi mai bine, voi cât aţi fi dispuşi să plătiţi pentru aşa ceva?

Netflix şi HBO Go, cele mai profitabile

În momentul de faţă, două site-uri oferă conţinut în cantitate mare, la preţuri relativ accesibile. Spre exemplu, pentru 60 de lei pe lună, Netflix vă oferă acces nelimitat la întreaga bibliotecă de filme şi seriale, pe patru dispozitive în acelaşi timp, la calitate Ultra HD şi 4K. Numai că cele mai multe filme noi sunt cele produse de Netflix (şi nu sunt atât de bune, fie vorba între noi), iar serialele nu sunt complete. Cu excepţia celor produse de Netflix sau a celor vechi, evident.

HBO Go, prin comparaţie, are doar filme la care a contribuit ca producător sau filme mai vechi. Există, pe site, şi o secţiune pentru adulţi, însă acelea sunt doar documentare. Filmele porno sunt pe alte site-uri.

Idee de afaceri

Circulă de ceva timp un zvon conform căruia Netflix ar urma să implementeze pentru clienţii din SUA un serviciu de „payperview”. Asta înseamnă că Netflix are de gând să taxeze utilizatorii cu 50 de dolari pentru un film nou apărut, dacă îşi doresc să îl vadă cam în acelaşi moment cu apariţia lui în cinema. Şi, dacă ne gândim că un bilet la cinema, în 2017, costa aproape 9 dolari în SUA, putem să spunem că e relativ ieftin pentru câţiva prieteni să se adune şi să vadă filmul acasă la cineva. Sigur, dispare experienţa audio şi video a ecranului de cinematograf, dar cu popcorn şi sucuri luate pentru acasă, se mai atenuează costurile. Numai în România te costă aproape 80 de lei un film în doi, la Cinema City. Mult, dacă mă întrebaţi pe mine!

Aşadar, cât aţi plăti pentru un astfel de serviciu? 100 de lei pe lună? 200? Mai mult?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: