Când ţara îţi frânge inima. Sau ce popor de proşti suntem!

Imagini care te fac să plângi. O luptă între generaţii, o luptă între părinţi şi copii, bunici şi nepoţi, tineri şi bătrâni. Un război surd între oameni îndoctrinaţi încă din copilărie, fie că sunt de o parte sau alta a baricadei, între oameni care nu ştiu să asculte alte păreri. O luptă din care nimeni  nu are de câştigat şi din care toţi putem ieşi şifonaţi.

În weekend, în faţa Palatului Cotroceni, un grup de bătrâni şi tineri deopotrivă s-a adunat pentru a protesta împotriva DNA şi împotriva preşedintelui ţării, Klaus Iohannis. E dreptul tuturor să protesteze, mă bucur că asta se întâmplă şi de o parte şi de alta a baricadei. Trebuie să înţelegem că în politica românească nu doar PSD-ul greşeşte, ci toţi greşesc. De aici şi celebra vorbă „toate partidele, aceeaşi mizerie”!

Pe partea cealaltă a străzii, ca un făcut, au venit şi câţiva susţinători ai DNA şi ai şefului statului. Pentru că nimic în România nu este complet, până nu iese circ. Oamenii s-au angajat în dialoguri de pe o parte pe alta a străzii, fără un scop anume. Doar un şir de „eşti prost”, „ba pe-a mă-tii”, „idioţilor”, „pesediştilor”, „soroşiştilor”, etc.

Numai că pe oamenii care au protestat împotriva DNA nu îi poţi numi proşti. Poate, în cel mai rău caz, neinformaţi. Sau informaţi doar pe jumătate, de cei pe care aleg să îi asculte, pentru că vorbesc pe limba lor. Dacă filtrăm discursul politic din România, există doar două idei principale; „PSD e bun” şi „M**e PSD”. Indiferent de nume, partidele politice din opoziţie nu reuşesc, de mai bine de un an, să vină cu proiecte concrete prin care să combată ideile promovate de PSD. Nu reuşesc să facă nimic concret şi, mai rău, nu reuşesc să coboare la nivelul votantului de rând şi să adapteze un discurs pe înţelesul tuturor.

Imaginile filmate şi montate de cei de la recorder.ro (pe care ţin să îi aplaud pentru activitatea lor) arată o Românie care vrea doar să supravieţuiească la limita subzistenţei. Pe principiul „lasă, că e bine şi aşa”, România nu trebuie să avanseze şi, cu atât mai mult, nu trebuie să facă sacrificii. Nici măcar scandările sau pancartele nu au reuşit să atragă mai mult decât mila. „Sunt spălaţi pe creiere cei de peste stradă. Am un fiu care ţine cu nenorociţii ăştia, şi un fiu care nu ţine. Sunt ruptă în două. Sunt spălaţi pe creiere ăştia. A venit Soroş şi ne fură tot. Iohannis e nazist. De ce nu l-a luat părinţii în Germania? De ce l-a lăsat în România? El e cu Macovei, cu Kovesi. E nazist şi soroşist”. Asta spunea o protestatară.

Vă invit să vă uitaţi la tot filmuleţul. Dacă aveţi răbdare şi nervi de oţel, vă invit să şi citiţi articolul celor de la recorder.ro, Alte două Românii.

După astfel de imagini dureroase, un lucru e cert. Nu aşa se iese în stradă!

, , , , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *