O prietenă se plângea, de curând, că vecinul din apartamentul de sub al ei se uită cu un volum atât de ridicat la filme porno, încât e greu să pui geană pe geană fără să auzi vocalize şi, pe alocuri, trimiteri la cele sfinte. Şi, încercând să dorm, m-au lovit şi pe mine câteva situaţii zgomotoase. 

Vecinii din bloc

Înainte să mă mut cu soţia în apartamentul actual, ni s-a spus că vecinii de sub noi sunt un pic bătrâni şi ceva mai mult surzi. Aşa că au obiceiul de a da televizorul mai tare. Nu-i bai, am zis, că la fostul apartament aveam un vecin care avea o plăcere deosebită din a da găuri cu bormaşina. Noaptea. Eventual duminica! Şi mai avea şi un câine pe care îl încuia în apartament, ca să dea deşteptarea întregului bloc la 6 dimineaţa.

Aici, însă, nu doar vecinii surzi sunt o problemă. Dacă sub noi avem parte de televizor dat la maximum, deasupra avem parte de certăreţi. Certăreţi matinali! Oamenii ăştia se trezesc la 7,00 şi cel puţin o oră ţipă unul la altul. Poate aşa vorbesc ei, ce ştiu eu.

Motoarele turate

Pentru că de la asta am vrut să plec, vreau să vă spun că urăsc motoarele turate la maximum doar de dragul de a le auzi. În cei trei ani pe care i-am petrecut la Viaţa liberă, am avut parte de întâlniri săptămânale cu oamenii din Galaţi. Şi mulţi dintre aceştia mi s-au plâns de zgomotul infernal pe care îl fac motocicliştii, noaptea, când au chef să facă burnout. E drept, nu ştiau pensionarii ce e burnout-ul, dar mi-au spus că, citez, „turează motoarele până le ia dracu'”. Şi, deşi am scris plângerile şi lamentările lor, nu credeam că e situaţia chiar aşa de rea.

Până în seara asta, când în micro20, Galaţi, a răsunat glasul motoarelor. Dă-le, Doamne, puţin combustibil, să reducă turaţiile. Şi somn, să stea noaptea acasă!

Pe voi ce vă ţine noaptea treji?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: