Dacă mă uit pe geam, mi se pare mai degrabă că vine Crăciunul, în loc de 1 martie, dată la care începe primăvara calendaristică. Ninge ca în poveşti şi lipsesc doar colindele, brazii şi porcii sacrificaţi. Bine, pe strada mea lipseşte şi deszăpezirea, dar încă trag speranţe că ajung drumarii şi pe aici. Dar astăzi o să vă vorbesc un pic despre căutarea de mărţişoare pentru mamă, soţie, prietenă, cumnată, soră, verişoară, mătuşă, bunică, naşă şi, în general, pentru toate femeile din viaţa noastră. Inclusiv colegele de muncă! 

Oriunde te uiţi, de mai bine de o săptămână eşti asaltat cu oferte de mărţişoare. Tradiţionale, cu şnur roşu, cu şnur galben, fără şnur, broşe, magneţi, flori în sticle, bijuterii, etc, etc. De preţuri nu mai zic, că sunt variate şi pe alese, aşa că orice bărbat are şansa să prindă ceva pentru buzunarul lui.

Mărţişorul tradiţional

sursa: http://www.expresuldeprahova.ro/50-de-tarabe-cu-martisoare-stapanesc-zona-pietei_a0000068.htm

Îmi aduc aminte de vremurile în care eram elev că ajungem la şcoală, pe 1 şi 8 martie, cu câte o sacoşă de mărţişoare. Din alea la doi lei bucata, o aţă roşie cu o mică bucată de metal contorsionat. Pentru colege şi pentru toate profesoarele. Şi nu eram singurul băiat din clasă care făcea asta, aşa că la final plecau fetele şi profesoarele cu câte o sacoşă de mărţişoare.

Drept să spun, nu mi-au plăcut niciodată foarte mult. Mi s-au părut uzuale, genul de cadou de mărţişor pe care îl faci atunci când intri în panică şi în criză de timp şi îţi dai seama că nu mai ai ce lua.

Florile

Când vine vorba de doamne şi domnişoare, un lucru e sigur: cu florile nu dai niciodată greş. Iar în perioada asta, teoretic, ai avea pe alese. Ghiocei, zambile, lalele, trandafiri, etc. Zic „teoretic” pentru că e greu să mai găseşti vânzători de mărţişoare pe stradă, pe viscolul care s-a abătut asupra Galaţiului. Iar cei pe care îi identifici vor doar să plece acasă, nu să îngheţe pentru trei ghiocei şi doua zambile.

Dar există mereu florăriile, aşa că, băieţi, daţi năvală!

Cadouri amuzante

Astea sunt cel mai greu de găsit. Ca să dai un cadou amuzant, trebuie să cunoşti bine persoana respectivă şi să fii sigur că va gusta gluma. De aceea, căni cu mesaje amuzante, bileţele sau imprimeuri pe tricouri şi/sau tocătoare de bucătărie nu sunt potrivite pentru profesoare sau şefe.

Dar, dacă vrei să îţi surprinzi profesoara de matematică, spre exemplu, un ceas de perete cu formule matematice este o idee destul de bună. Sigur, ideal ar fi ca soţia ta să fie profesoara de matematică în cauză. Sau mama! Că nu e chiar ieftin, şi în cazul profesorilor, ai mai mulţi!

Ar mai fi, desigur, şorţurile de bucătărie erotice, pixurile cu mănuşi de box, clopoţelul „ring for sex” (ăla mereu mi s-a părut pe cât de amuzant, pe atât de inutil). Sau ai putea merge pe varianta cărţilor! Una care îmi vine în minte acum e „Bărbaţii vin de pe marte, femeile vin de pe Venus”. Sigur, puteţi alege orice carte care vi se pare amuzantă sau pe care doamna sau domnişoara căreia i-o faceţi cadou şi-o doreşte de mult timp.

Cert e că dacă nu aţi cumpărat până acum mărţişoarele, timpul e aproape scurs. Vânzătorii ambulanţi strâng taraba, pentru că afară e „iadul alb”, iar prin mall-uri găsiţi chestii destul de urâţele. Dar, dacă aveţi un târg de mărţişor prin oraşul vostru, nu ezitaţi să îl vizitaţi. S-ar putea să daţi de chestii interesante. În Galaţi, spre exemplu, unul este în Galeriile Auchan şi unul în Galeriile Shopping City.

Spor la cumpărături!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: