Prinde-mă, dacă poţi! Recomandare

„Numele meu este Frank William Abagnale şi, între 1964 şi 1967, am fost pe rând pilot de linie, medic pediatru şi asistent de procuror. Am fraudat Statele Unite cu mai mult de 3 milioane de dolari. Şi toate astea înainte să împlinesc 19 ani!” 

Leonardo DiCaprio şi Tom Hanks sunt protagoniştii acestui joc de-a şoarecele şi pisica, care se termină într-un mic orăşel din Franţa, MontRichard. Povestea spusă în film este cu atât mai interesantă cu cât este reală, pentru că Frank William Abagnale există şi a comis toate faptele prezentate în film. A trecut examenul de barou pentru a deveni asistent de procuror, după ce a învăţat doar două săptămâni, a fost medic pediatru deşi nu avea deloc pregătire medicală şi a zburat în toată lumea, ca pilot al companiei Pan American.

Urmărit de Carl Hanratty, de la FBI, Frank Abagnale a reuşit să se strecoare de câteva ori printre degetele agentului şi să îşi continue parcursul. Numai că ulciorul nu merge de multe ori la apă, aşa că şi tânărului Frank i s-a înfundat la un moment dat. După ce a făcut închisoare în Franţa şi în Statele Unite, Frank William Abagnale jr. a fost recrutat chiar de cel care l-a prins, Carl Hanratty, pentru a lucra în cadrul departamentului de fraude financiare al FBI.

Şi lucrează acolo şi în ziua de astăzi!

Vă recomand să vă uitaţi la film. Nu e plin de acţiune, nu are explozii, dar are replici isteţe şi a prins pe acelaşi ecran doi dintre cei mai buni actori de la Hollywood!

Spread the word. Share this post!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: