În atenţia amatorilor de drumeţii. Cheile Tişiţei, impracticabil după ultimele ploi!

Veşti proaste pentru amatorii de drumeţii. Traseul Cheile Tişiţei, din munţii Vrancei, zona Lepşa, a fost devastat de ploile din weekend. Alunecările de teren, dar şi torentul de apă creat în urma averselor, au distrus podeţele de pe traseu, podeţe care şi aşa erau într-o stare deplorabilă.

Deşi este cel mai apropiat traseu de Galaţi, Focşani, Tecuci şi alte oraşe din apropiere, traseul de la Lepşa, destul de uşor de parcurs, ar trebui evitat o perioadă. Cel puţin asta recomandă salvamontiştii din Vrancea, care au constatat pagubele lăsate în urmă de şuvoaiele de apă.

Salvatorii montani au constatat, în urma acțiunilor de patrulare din acest weekend, distrugerea podețelor din Cheile Tișiței în urma viiturilor creeate de ploile din ultimele zile. Au fost semnalate și importante alunecări de pietre și lemne afectând poteca turistică. Vă recomandăm să evitați deplasările în zonă pînă la remedierea situației. (Salvamont Vrancea)

Aflat la 160 de kilometri de Galaţi (aproximativ 2 ore şi jumătate de mers cu maşina), Cheile Tişiţei este unul dintre puţinele trasee care pot fi parcurse de orice amator, indiferent de pregătire şi echipament disponibil. Nu există porţiuni dificile, cel puţin nu în prima parte a traseului, cea până la tunel. Iar fotografiile pe care le puteţi face în zonă sunt demenţiale. Din păcate, în ultimii ani nu s-a mai investit în refacerea podeţelor, aşa că acestea au devenit extrem de periculoase, mai ales pentru persoanele cu o greutate peste medie.

Tot răul spre bine, totuşi. Dacă podeţele au fost distruse de ploi, asta înseamnă că ele vor fi refăcute, iar turiştii se vor putea bucura din nou de un traseu superb, în deplină siguranţă. Taxa de intrare în rezervaţia naturală Cheile Tişiţei este de 3 lei, aşa că ar fi frumos să vă puteţi plimba în siguranţă de banii ăştia. Nu sunt mulţi, dar totuşi trebuie plătiţi!

În ceea ce priveşte starea traseului, este recomandat să apelaţi serviciul Salvamont Vrancea înainte să porniţi spre Lepşa (0-SALVAMONT/ 0725 826 668.), pentru a nu parcurge degeaba drumul până acolo.

, , , , , , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *